Dietetyk

W zawodzie dietetyka udało mi się połączyć wszystkie swoje życiowe pasje: biologię, psychologię i gotowanie. Ukończone kierunki studiów dały mi solidne podstawy teoretyczne i praktyczne:
– Biologia, studia magisterskie, UŁ, 2003;
– Psychologia, studia magisterskie, UŁ, 2005;
– Dietetyka, studia podyplomowe, WSBiNoZ, 2013;

Dzięki wszechstronnemu wykształceniu problemom klientów staram się przyjrzeć w szerszym kontekście, a zamiłowanie do garnków i patelni powoduje, że nie opieram się na gotowych szablonach, tylko szukam nowatorskich rozwiązań i sprawdzam przepisy, które zalecam. Może dlatego często słyszę od klientów, że bardzo im smakują proponowane przeze mnie potrawy, w dodatku są proste i szybkie w przygotowaniu.

Jestem też miłośniczką diety śródziemnomorskiej, gdyż poza tym że zdrowa i pełna pożywienia dającego prawdziwą siłę życiową, jest również bliska naszej kulturze. Nie wierzę w diety cud i „nowoczesne” koncepcje biorące pod uwagę jedynie fragment funkcjonowania naszego organizmu. Wolę czerpać z wiedzy i doświadczenia wypracowanego przez pokolenia w społecznościach i kulturach, których członkowie cieszą się zdrowiem i długowiecznością.